Постни бисквити
Продукти:
0.200 л. вода
300 гр. мед
150 гр. захар
0.120 л. олио
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжичка сол
1 кг. брашно
Бикарбонат
Начин на приготвяне:
Във водата се разтваря медът и се смесват захарта, олиото, канелата и брашното със содата. Замесва се тесто, което се разточва на кора с дебелина 1-2 см. Изрязват се формички. Поръсват се със счукани орехи и се пекат в умерена фурна.
Постни бисквити с моркови
Продукти:
220 гр. настъргани моркови
220 гр. захар
0.150 л. олио
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
Ванилия
Брашно колкото поеме
Начин на приготвяне:
От настърганите моркови, захарта, олиото, ванилията и брашното със содата се замесва твърдо тесто. През месомелачката се шприцоват дълги ленти, които се нарязват. Пекът се в тава, намазана с олио и посипана с брашно, в умерена фурна. След като се извадят, овалват се в пудра захар.
Постен кекс
Продукти:
200 гр. мед
200 гр. захар
0.200 л. силен чай, сварен с портокалови кори
360 гр. брашно
3 супени лъжици олио
100 гр. нарязани орехи
1 чаена лъжичка бикарбонат
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка карамфил
Начин на приготвяне:
В чая се слагат медът, захарта, олиото, нарязаните орехи, канелата, карамфилът и брашното със содата. Всичко се разбърква добре и се изсипва в кексова форма, намазана с олио и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар