Соленки със сирене "Крема"
Продукти:
125 гр. сирене "Крема" (1 пакетче)
250 гр. маргарин
1 равна чаена лъжичка сол
Щипка захар
360 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Маргаринът и сиренето се разбиват много добре. Прибавят се солта, захарта и брашното. Замесва се меко тесто. Разточва се кора с дебелина 6-7 мм и се нарязва по желание. Пече се в умерена фурна.
Соленки с кашкавал
Продукти:
0.150 л. прясно мляко
50 гр. разтопено краве масло
1 бакпулвер
240 гр. брашно
200 гр. настърган кашкавал
Малко разтопено масло за мазане
Червен пипер по желание
Начин на приготвяне:
Смесват се млякото, маслото и брашното с бакпулвера. Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1-2 см. Намазва се с масло, посипва се с настърган кашкавал и се поръсва с червен пипер по желание. Навива се на руло и се реже на кръгове с размери около 3 см. Поставят се легнали и се пекат в умерена фурна.
Соленки пръчици
Продукти:
1 яйце
20 гр. мая за хляб
2 бучки захар
Щипка сол
0.200 л. прясно мляко
0.200 л. олио
Брашно (около 1 кг)
Малко сирене (кашкавал по желание)
Ким
Начин на приготвяне:
Маята със солта, захарта, яйцето и половината от млякото и брашното се разбъркват (да стане кексово тесто) и се оставят да втасат. След това се прибавят олиото, другата половина от млякото и брашното и щипка сол. Замесва се тесто. Разточва се кора с дебелина 1-2 см. Намазва се с яйце и се ръси с настъргано сирене (кашкавал) и ким. Нарязват се на тънки ленти, които се пекат в умерена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар