Руло с лимон
Продукти:
За блата:
3 яйца
100 гр. захар
100гр. брашно
За крем-желе:
1 яйце
0,200 л.вода
1 лимон
150 гр. захар
2 супени лъжици пшеничено ношесте
1/2 чаена лъжичка брашно
60 гр. масло
За масления крем:
0,300 л. прясно мляко
2 жълтъка
2 супени лъжици брашно
125 гр. краве масло
150 гр. пудра захар
Начин на приготвяне на блата:
Жълтъците се разбиват с половината захар до побеляване.В друг съд се разбиват белтъците, като към тях постепенно се прибавя останалата захар до образуване на плътна пяна.Смесват се жълтъците с белтъците и постепенно (при непрекъснато бъркане) се прибавя брашното.Сместа се изсипва в тавичка 30/40 см.,застлана с хартия за печене.Пече се в умерена фурна до бледо розово.
Начин на приготвяне на крем желе:
Яйцето,водата,кората и сокът на лимона,захарта,нишестето и брашното се смесват и се варят до сгъстяване.След това се прибавя кравето масло.
Начин на приготвяне на масления крем:
Млякото,жълтъците и брашното се сваряват до сгъстяване.Оставят се да изстине.Кравето масло с пудрата захар се разбива до побеляване и по малко се разбърква с изстиналата смес.Двата крема се смесват.Изпеченото тесто се намазва с крем и се навива внимателно на руло.От горе също се намазва с крем.
Руло с мармалад
Продукти:
4 яйца
120 гр. захар
60 гр. разтопено краве масло
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
0,100 л. прясно мляко
кората на един лимон
200 гр. брашно
250 гр. мармалад
орехи
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавят се разтопеното масло,содата,разтворена в горещото мляко, и брашното колкото да се получи тесто за точене.Тестото се разделя на две.Точат се две правоъгълни кори, дебело около 1 см. Намазват се с мармалад и орехи.Навива се на руло.Намазват се с разбито яйце и се пекат в тава, намазана с масло.Пече се в умерена фурна.
Шоколадово руло
Продукти:
7 яйца
60 гр. пудра захар
75 гр. захар на пясък
4 супени лъжици какао
1 супена лъжица брашно
500 гр. сметана
1 ванилия
череши или вишни по желание
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване.Прибавя се какаото и брашното.Белтъците се разбиват на сняг със захарта на пясък.Двете смеси леко се разбъркват.Изсипват се в тава,застлана с хартия за печене и намазана с масло.Отгоре се намазва 100 гр. сметана,разбита със захарта на пясък и ванилията.
Руло "Ах"
Продукти:
За блата:
7 яйца
140 гр. захар
140 гр. брашно
За крема:
500 гр. краве масло
220 гр. захар на пясък
4 яйца
100 гр. крокант(карамелизирани парченца фъстък)
5/6 целувки
50 гр. белени печени бадеми(леко счукани)
50 гр. белени печени лешници(леко счукани)
1 шоколад(около 50/60 гр.)натрошен на парчета
2 ванилии
Начин на приготвяне:
На блата:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Прибавя се брашното.Всичко се разбърква и се изсипва в тава застлана с хартия за печене.Изпича се в умерена фурна до бледорозово.Още топло се навива на руло.Изстина , се развива и се намазва с крем
За крема:
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Маслото се разбива много добре и по малко се прибавя в разбитите яйца.От този крем се оставя за намазване на рулото отгоре.В останалата част от крема се прибавят натрошените целувки, крокантът, бадемите, лешниците, шоколадът и ванилията.Всичко се разбърква много добре и се изсипва по дължината на изпеченото тесто ,без да се разстила(самата смес образува руло).Украсява се по желание.Оставя се да престои 24 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар