Кремове

Баварски крем
Продукти:
1 л. прясно мляко
9 яйца
30 гр. желатин
300 гр. захар на пясък
100 гр. шоколад

Начин на приготвяне:
Желатинът се залива с 50 гр. вода и се стопява на водна баня. Млякото и жълтъците се затоплят и към тях се прибавя желатинът. Белтъците и захарта се разбиват на сняг. Смесват се двата крема, като се разбъркват добре, изсипват се в чаши (подходящи са чашите за крем-карамел). Когато кремът изстине и се желира, обръща се в чинийки и се залива с разтопен шоколад.

Крем с лимони
Продукти:
2 големи лимона
200 гр. захар
0.400 л. вода
2 супени лъжици желатин
6 яйца
1 л. прясно мляко
60 гр. брашно
150 гр. захар на пясък
1 прах ванилия

Начин на приготвяне:
Водата със захарта се слага да заври. Прибавят се сокът на двата лимона и настърганата кора на единия от тях. Желатинът, предварително накиснат в малко вода, също се прибавя към сиропа. Белтъците с малко захар се разбиват на сняг и към тях се прибавя врящия сироп. Всичко се разбърква добре и се разлива в чаши, за да се желира. Обръща се в чинии и се залива с крем ванилия (Млякото, жълтъците и брашното се смесват и се варят до сгъстяване. Бърка се непрекъснато, за да не стане на бучици. Прибавят се захарта и ванилията.)

Крем с шоколад
Продукти за шоколадовия крем:
200 гр. шоколад
140 гр. захар на пясък
7 яйца
0.150 л. прясно мляко
Продукти за жълтия крем:
1 л. прясно мляко
4 яйца
150 гр. захар на пясък
100 гр. брашно
1 прах ванилия

Начин на приготвяне за шоколадовия крем:
Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се прибавят жълтъците. Разбива се добре и се прибавя млякото, като се вари до сгъстяване. Оставя се да изстине малко. Белтъците се разбиват на сняг със захарта и се смесват с шоколадовия крем.
Начин на приготвяне за жълтия крем:
Прясното мляко, жълтъците, брашното и половината захар се разбъркват много добре и се слагат да заврат. След това се прибавят разбитите на сняг белтъци с останалата захар и ванилия. Всичко се разбърква много добре.
В стъклени чаши се излива една лъжица от жълтия и една лъжица от шоколадовия крем. Отгоре се украсява с разбити белтъци на сняг със захар.

Крем с белтъци
Продукти:
7 белтъка
150 гр. захар на пясък
15 гр. желатин
Захаросани плодове (пияни вишни без костилки)
Печени бадеми (орехи)
Портокалови кори от сладко
Шоколад на парчета

Продукти за шоколадовото шато:
3 жълтъка
0.200 л. прясно мляко
1 супена лъжица какао
3 супени лъжици захар на пясък
30 гр. краве масло

Начин на приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се желатинът, предварително накиснат в студена вода и разтопен на водна баня, нарязаните печени бадеми, нарязаните портокалови кори, шоколадът на парчета и пияните вишни. Всичко се разбърква добре и се излива в чаши за крем-карамел. След като се желира, кремът се разлива в чинии и се залива с шоколадовото шато.
Начин на приготвяне на шоколадовото шато:
Жълтъците, прясното мляко, какаото, захарта и кравето масло се смесват и се сваряват. След като изстине, се залива кремът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар